• Whatsapp steeds vaker gebruikt door recruiters en sollicitanten

Whatsapp steeds vaker gebruikt door recruiters en sollicitanten

3-4-2017
Steeds meer recruiters vermelden in een vacaturetekstdat er gecommuniceerd kan worden via WhatsApp. Handig, want de gemiddelde kandidaat is niet altijd in de gelegenheid om onder kantoortijden te bellen voor een nieuwe baan.

The key to success
WhatsApp is vanuit verschillende punten gezien een handige tool voor recruitment. Zo is het delen van een vacature via WhatsApp erg eenvoudig en bovendien laagdrempelig. Dit medium zou zichzelf in de komende jaren zomaar kunnen ontwikkelen tot ‘the key to succes’. Jongeren communiceren bijvoorbeeld ontzettend veel via WhatsApp, wat betekent dat ook vacatureteksten snel en zonder kosten met elkaar gedeeld kunnen worden. Ook voor professionals geldt dat ze liever via een individueel medium als WhatsApp vacatures delen dan via LinkedIn, Twitter of Facebook. Het blijft immers wel gewaagd om in het openbaar iemands naam te noemen voor een vacature. Tot slot weet werkelijk iedereen hoe WhatsApp werkt en dat maakt het plaatje compleet.

Kies de juiste uitstraling
Het gros van de recruiters heeft een mobiele telefoon die zowel zakelijk als privé gebruikt wordt. Let er dan op dat je je uitstraling zakelijk houdt. Noem je beroep of verwijs gemakshalve naar LinkedIn. Denk ook aan een goede, zakelijke foto en spreek je voicemail in. Mocht je onbereikbaar zijn, dan kunnen mensen je eenvoudig een appje sturen!

Veel werk?
Wanneer je nu een Talent Pool beheert, dan komt daar nu nogal wat handmatig werk bij kijken. Maar er is goed nieuws: achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het uitrollen van zakelijke toepassingen binnen WhatsApp. Met de 'bedrijfschats' van WhatsApp moet het straks een stuk eenvoudiger worden om ook zakelijk contact te onderhouden met sollicitanten en andere belangstellenden.